loading

Terapie dentara

Terapie dentara - diagnosticarea cariilor in Moldova

Carii dentare in Chisinau sunt una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale dinţilor atât la copii cât şi la adulţi, fiind cauzată de alimentaţie şi igiena orală necorespunzătoare. Medicul stomatolog va aprecia gradul de afectare al dinţilor prin carie şi va recomanda cel mai potrivit tratament pentru pacient. După ce carii dentare au fost curăţate de toate ţesuturile infectate, dintii se restaureaza atât din punct de vedere estetic cât şi funcțional.

La inceput, veti observa carii dentare sub forma unui punct maroniu. Netratata, ea se transforma intr-o cavitate si se extinde in suprafata si profunzime. Odata ajunsa carie profunda se poate complica cu afectarea pulpei dentare. Tratamentul cariilor in Moldova duce printr-o obturatie coronara, cunoscuta si ca “plomba”. Clinica noastra dispune de materiale compozite de cea mai buna calitate, acestea fiind cheia refacerii a formei initiale a dintelui.

Carii dentare pot fi prevenite prin respectarea unei igiene orale si prin urmarea unor simple reguli.

  • O igiena orala corecta presupune spalarea pe dinti de doua ori pe zi – dimineata si seara.
  • Ata dentara este, de asemenea, un element care nu are voie sa lipseasca din igiena orala corecta.
  • Carii dentare pot fi prevenite prin respectarea unei diete nutritive adecvate.

Multe carii dentare nu pot fi detectate decat cu ajutorul unui medic dentist. De aceea, controalele dentare regulate, efectuate o data la 6 luni, pot asigura o dantura sanatoasa.

Pe site-ul nostru puteți găsi următoarele servicii:

Clinica stomatologica in Moldova – Helgadent.md

Request a Consult