loading

Tratament de canal

Tratament canalelor in Moldova

Una dintre cele mai frecvente proceduri stomatologice este tratamentul canalelor in Chisinau, aceasta fiind, de altfel, singura posibilitatea de salvare a dintelui si de evitare a extractiei. Tratamentul de canal are ca scop principal eliminarea cariei (cauza inflamatiei pulpare) si stoparea evolutiei procesului inflamator, precum si dezinfectarea canalelor, astfel incat infectia sa nu ajunga la os.

Când ai nevoie de diagnosticarea canalelor radiculare?

Tratament canalelor radiculare a dintilor in Moldova este necesar frecvent în situațiile în care pacientul are o carie extrem de profundă, care a reușit să distrugă smalțul și dentina și a ajuns la nerv. Astfel, nervul este invadat de bacteriile din carie și se inflamează, pentru a semnala că este în suferință.

Acest fenomen se numește pulpită (inflamația nervului). Pulpita poate fi de două feluri:

  • acută – unde durerile sunt foarte ascuțite, de intensitate mare, iar dacă este în fază purulentă, durerea se va manifesta sub formă de pulsații;
  • cronică – se simte o jenă în timpul masticației și la presiune.

Totodată, tratamentul de canal poate fi uneori necesar și în cazurile în care dintele deja a fost tratat dar, din cauza neeliminării complete a bacteriilor din canalele radiculare, dintele a dezvoltat o infecție (granulom sau parodontită apicală) la vârful rădăcinilor. Retratamentul endodontic este prima opțiune în încercarea de a trata dintele.

Uneori, când în planul de tratament se prevede o protezarea dentara complexă, se preferă devitalizarea dinților pentru un prognostic bun pe termen lung al lucrării.

Pe site-ul nostru puteți găsi următoarele servicii:

Clinica stomatologica in Moldova – Helgadent.md

Request a Consult